CHP Kırıkkale İl Başkanı Demirel: Koltuk işgal edenler partiden ayrıldı

CHP Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Demirel, Yeni Parti’ye katılan eski il ve ilçe başkanlarına sert sözlerle yüklendi. Ayrılıkların CHP için bir kayıp değil, “arınma süreci” olduğunu savunan Demirel, eski yöneticilerin partiyi büyütemediğini, seçim başarısı sağlayamadığını ve koltuklarını kişisel çıkarları için kullandığını öne sürdü. Demirel, CHP’nin yenilenme sürecine girdiğini belirterek ilk genel seçimde birinci parti olmayı, ilk yerel seçimde ise en az üç ilçe belediyesini kazanmayı hedeflediklerini açıkladı.
Yayınlanma: 03.08.2026 - 09:11
Güncellenme: 03.08.2026 - 13:09
Haber Editörü: Ayrıntı Medya
CHP Kırıkkale İl Başkanı Demirel: Koltuk işgal edenler partiden ayrıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Demirel, eski il ve ilçe başkanlarının Yeni Parti’ye katılmasının ardından dikkat çeken ve sert ifadeler içeren bir açıklama yayımladı. Demirel, yaşanan ayrılıkların CHP açısından bir zayıflama değil, “arınma ve yenilenme süreci” olduğunu belirterek eski yönetime ağır eleştiriler yöneltti.

Açıklamasında eski İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ başta olmak üzere görevlerinden ayrılan isimlerin partiye katkı sunmadığını savunan Demirel, “Koltuk işgal etmekten başka bir icraat ortaya koyamayanların partimizden ayrılması Cumhuriyet Halk Partisi için bir eksilme değil, tam anlamıyla arınmadır.” ifadelerini kullandı.

“Kırıkkale Bir Milletvekili Eksik Bırakıldı”

Mustafa Demirel, eski yönetimin siyasi hesaplarla hareket ettiğini öne sürerek, 2024 Yerel Seçimleri sürecinde Ahmet Önal’ın belediye başkan adayı yapılmasının Kırıkkale’nin bir milletvekili kaybetmesine neden olduğunu iddia etti.

Demirel açıklamasında, “Sırf bir sonraki seçimde rakipsiz kalabilmek adına seçilmiş milletvekilinin belediye başkan adayı yapılması sağlandı ve Kırıkkale bir milletvekili eksik bırakıldı.” değerlendirmesinde bulundu.

Yahşihan Eleştirisi: “Parti Yerine Kişisel Çıkarlar Tercih Edildi”

CHP İl Başkanı Demirel, eski Yahşihan İlçe Başkanı Hüseyin Baş hakkında da sert ifadeler kullandı.

2023 Genel Seçimlerinde CHP’nin Yahşihan’da birinci parti olduğunu hatırlatan Demirel, bir yıl sonra gerçekleşen yerel seçimlerde partinin üçüncü sıraya gerilediğini belirterek bunun sorumluluğunu dönemin ilçe yönetimine yükledi.

Demirel, eski yöneticilerin parti çıkarları yerine kişisel ve ailevi hesapları öncelediğini savundu.

“CHP’yi Tabela Partisi Görünümüne Düşürdüler”

Açıklamada, görevlerinden ayrılan ilçe başkanlarının da seçim başarıları ortaya koyamadığı ifade edildi.

Kırıkkale gibi Cumhuriyet değerlerinin güçlü olduğu bir şehirde CHP’nin tek bir ilçe belediyesi dahi kazanamadığını vurgulayan Demirel, Balışeyh örneğini vererek belediye başkanlığı seçiminde alınan düşük oyun başarısızlığın en somut göstergelerinden biri olduğunu dile getirdi.

“Kapıları Kapatıp Partinin Büyümesini Engellediler”

Demirel, eski yönetimin partiye katılmak isteyen birçok kişiyi dışladığını da ileri sürdü.

CHP’nin toplumun her kesimini kucaklayan bir siyasi hareket olduğunu belirten Demirel, eski yönetimin “küçük olsun benim olsun” anlayışıyla hareket ettiğini, bu nedenle partinin büyümesinin önüne geçildiğini savundu.

Hedef: İlk Genel Seçimde Birinci Parti, En Az 3 İlçe Belediyesi

CHP Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Demirel, açıklamasının sonunda yeni dönemin hedeflerini de açıkladı.

Demirel, CHP’nin arınma sürecini aynı zamanda yenilenme süreci olarak gördüğünü belirterek ilk genel seçimlerde Kırıkkale’de birinci parti olmayı, ilk yerel seçimlerde ise en az üç ilçe belediyesini kazanmayı hedeflediklerini söyledi.

İlçelerde oluşturulacak yeni kadrolarla kongre sürecinin tamamlanmasının ardından seçim çalışmalarının vakit kaybetmeden başlayacağını ifade eden Demirel, CHP’nin iktidar hedefi doğrultusunda sahada olacağını kaydetti.

demirelchpkırıkkaleeskibaşkanıpartiilçeninolduğunumustafabelirterekilk
Okumaya Devam
İlginizi Çekebilir

Bu haberin ritmini bozmadan devam edebileceğiniz, öne çıkan iki kısa okuma.

💬 Fikrini Belirt: Yorum Yaz

💬 Okuyucu Yorumları (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz!

Instagram