Kdl
30
30
30
30

ŞENCAN’DAN DELİCE ÇİFTÇİSİNE 6 PROJELİK PLAN

Delice Ziraat Odası başkanlığına aday olan Onur Şencan, çiftçilerin üretim masraflarını hafifletmek ve verimi artırmak üzere hazırladığı altı temel projeyi paylaştı.
Yayınlanma: 01.09.2026 - 17:00
Güncellenme: 02.09.2026 - 08:08
Haber Editörü: Ayrıntı Medya
ŞENCAN’DAN DELİCE ÇİFTÇİSİNE 6 PROJELİK PLAN

Delice Ziraat Odası Başkan Adayı Onur Şencan, üreticilerin maliyetlerini azaltmak ve tarımsal üretimde verimliliği artırmak amacıyla hazırladığı 6 projeyi açıkladı.

Delice’de Ziraat Odası Başkanlığı için adaylığını sürdüren Onur Şencan, ilçedeki üreticilerin ihtiyaçlarına yönelik projelerini kamuoyuyla paylaştı. Şencan’ın açıkladığı çalışma başlıklarının merkezinde, çiftçinin üretim maliyetlerini düşürmek ve tarımsal hizmetlere erişimini kolaylaştırmak bulunuyor.

TEKNOLOJİ TARLADA DAHA FAZLA KULLANILACAK

Projeler kapsamında tarımsal drone desteğinin ilçeye kazandırılması planlanıyor. Drone teknolojisiyle ilaçlama çalışmalarının daha kontrollü yapılması ve girdi kullanımında verimlilik sağlanması hedefleniyor.

Şencan’ın bir diğer projesi ise ilçe merkezi ve köylerde kullanılmak üzere eleme tesislerinin oluşturulması. Böylece üreticilerin ürünlerini değerlendirme süreçlerinin kolaylaştırılması amaçlanıyor.

TAŞ TOPLAMA MAKİNESİ ÜRETİCİNİN HİZMETİNDE

Tarla verimliliğini etkileyen taşların temizlenmesine yönelik olarak taş toplama makinesinin Ziraat Odası bünyesine kazandırılması da projeler arasında yer alıyor.

Şencan ayrıca, tarımsal hastalıklarla mücadelede ziraat mühendislerinin sahada daha aktif görev almasını ve sorunlara erken müdahale edilmesini öngörüyor.

ODA ARAÇLARI ÇİFTÇİNİN EMRİNDE OLACAK

Açıklanan projeler arasında Ziraat Odası araçlarının yalnızca kurum ihtiyaçlarında değil, çiftçi ve üreticilerin hizmetinde kullanılması da bulunuyor.

Şencan’ın son proje başlığı ise tarımsal ekipman ve yedek parçaların üreticiye daha uygun fiyatlarla ulaştırılması. Bu uygulamayla özellikle artan girdi maliyetlerinin çiftçi üzerindeki yükünün azaltılması hedefleniyor.

“ÇİFTÇİNİN YANINDA OLAN BİR ODA”

Şencan, Ziraat Odası’nın yalnızca resmi işlemlerin yürütüldüğü bir kurum olmaması, üreticinin sorunlarına sahada çözüm arayan aktif bir yapıya dönüşmesi gerektiğini savunuyor. Adaylığını açıklarken de ayrıştırmadan ve ortak akıl anlayışıyla hareket edeceklerini ifade etmişti.

Şencan’ın 6 maddelik proje paketi, Delice’de yapılacak Ziraat Odası Başkanlığı seçimi öncesinde üreticilerin gündemine giren başlıklardan biri oldu.

Delice Ziraat OdasıOnur Şencanbaşkan adayıtarım projeleriçiftçi maliyetleritarımsal dronetarım verimliliğieleme tesisitaş toplama makinesiziraat mühendisi

Haber Fotoğrafları

💬 Fikrini Belirt: Yorum Yaz

💬 Okuyucu Yorumları (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz!

Instagram