Kırıkkale'de bir termik santralde çalıştıkları sırada zehirlenerek tedavi altına alınan işçi sayısı 83'e ulaştı. Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk ve Vali Ali Kolat, Yüksek İhtisas Hastanesi'nde işçileri ziyaret ederek, hastane yöneticisi ve iş yeri görevlilerinden bilgi aldı.
Yayınlanma:07.08.2026 - 19:34
Güncellenme:16.09.2026 - 00:33
GAZ ÖLÇÜMLERİ YAPILDI
Kolat, işçilerin baş ağrısı, boğaz yanması, mide bulantısı gibi şikayetlerle hastaneye geldiğini söyledi. Şu ana kadar hastanede tedavi altına alınan işçi sayısının 83 olduğunu vurgulayan Kolat, "Allah'tan ciddi bir durum yok. Hepsini tek tek gezerek geçmiş olsun dileklerinde bulundum. İşçilerimizin hastanemizde gerekli tedavileri devam ediyor. İş yeriyle de ilgili gerekli incelemeleri başlattık. Gaz ölçümleri yapıldı. Normal seviyede gözüküyor. Olayın adli boyutu derinlemesine devam ediyor. AFAD ekipleri gerekli incelemeleri hem iş yerlerinde hem de işçilerimizin elbiselerinde gerekli incelemeler yapılıyor. Ona göre de sorumlu bir durum varsa gereği de yapılacak."
TEK TEK ZİYARET ETTİ
Tüm işçilere tek tek geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Milletvekili Abdullah Öztürk , “bizde haberi alır almaz işçilerimizin kaldırıldığı hastaneye geldik ve hastane yöneticilerinden bilgi aldık. Ciddi bir sorun gözükmüyor. İşçilerimize tek tek geçmiş olsun dileklerinde bulunduk” ifadelerini kulandı
İDDİA GERÇEĞİ YANSITMIYOR
Ayrıca Kırıkkale Rafinerisinden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Bugün Kırıkkale merkezli ajanslara yansıyan haberlerde yoruma dayalı şirketimizin adı kullanılarak, söyleşilerde Kırıkkale Rafinerimizden çevreye gaz yayılımı olduğu iddia edilmiştir. Rafinerimiz ulusal ve uluslararası standartlar doğrultusunda üretimini sürdürmekte, eş zamanlı yetkili makamlarca izlenmekte, iddia gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunun bilgilerine sunarız” dedi.
💬 Fikrini Belirt: Yorum Yaz
💬 Okuyucu Yorumları (0)
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz!